PRIMÀRIA

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS. PRIMÀRIA

CURS 2023-2024

Us presentem els horaris de les activitats extraescolars per a aquest curs, amb una petita explicació de cadascuna de les activitats al final. Podreu trobar també informació sobre els objectius proposats i dades de contacte de les persones que porten a terme cada activitat, per si volguéssiu ampliar dita informació.

Recordeu que és imprescindible ser soci de l'AFA i haver signat l'autorització de sortida-recollida en cas que no siguin els pares qui vagin a recollir els/les alumnes a la sortida de les extraescolars.
- Cal una autorització per a cada activitat i entregar-la al monitor/a corresponent.
- No s'entregarà cap alumne/a a cap persona que no estigui prèviament autoritzada.

En cas d'incidència o suggeriment, també podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a extraescolars@pinediques.com o per whatsapp al 681 01 18 08

DILLDIMDIMCDIJDIV
12:30-13:30Lettering
4t-5è-6è
13:00-14:00Anglès
5è-6è
14:00-15:00
Robòtica Taller de Da Vinci
1r-2n-3r


Art
1r-2n-3r

Ordinografia
4t-5è-6è
Anglès 1r

Anglès 2n
Anglès
3r-4t


Ordinografia
4t-5è-6è


Dansa
1r-2n-3r16:30-17:30Gimnàstica
1r-2n-3r
Surfskate
1r-6è
16:30-18:00Natació
1r-2n-3r

Robòtica Taller de Da Vinci
1r-2n-3r

Robòtica
Taller d'Edison
4t-5è-6è
Horaris activitats extraescolars a primària curs 2023-24


ORDINOGRAFIA: Dolors Calm, del Centre de formació Pauta

Aquest curs, l'activitat d'ordinografia està adreçada als alumnes de 4t a 6è de primària.
Continguts de l'activitat:
- Teclat. Iniciació
- Teclat. Perfeccionament
- Exercicis d'exactitud
- Exercicis alfabètics
- Exercicis de velocitat
Objectius de l'activitat:
- conèixer la línia guia o dominant, la superior i la inferior, seguint el mètode QWERTY
- aprendre el moviment correcte dels dits de les mans al teclat de l'ordinador
- aconseguir la màxima velocitat a l'hora de teclejar
Nota: al final de cada classe es posaran uns exercicis per realitzar a casa durant la setmana. No són obligatoris però sí recomanables per aconseguir una bona agilitat del teclat i una velocitat més acceptable.

Durant les classes es realitzarà una avaluació continua que finalitzarà amb una prova per avaluar els coneixements treballats durant les classes, al final de cada trimestre.
Els pares i mares rebran un informe, dels objectius i continguts assolits, dos cops l'any; pel desembre i al finalitzar el curs. I l'últim dia de curs als alumnes se'ls lliurarà un certificat amb els continguts realitzats i la velocitat mitjana que hagin assolit.
Aquesta activitat és d'1 dia a la setmana, així que al formulari d'inscripció, haureu de triar un sol dia.
Per qualsevol dubte, podeu adreçar-vos a pauta@lacanal.cat

TALLER DE ROBÒTICA "TALLER DE DA VINCI" (1r, 2n, 3r): monitors de l’empresa Enginy Tecnologia

Durant la construcció del seu últim invent, Leonardo da Vinci necessita diverses peces per tal que funcioni. Al llarg del curs l'acompanyarem a través d'un viatge arreu del món en busca d'aquestes peces, amb l'ús de diferents kits, robots i materials de construcció.

L'objectiu del taller és que els nens i nenes s'ho passin bé experimentant de tot el món tecnològic, cada cop més present al dia a dia, i que alhora obtinguin beneficis en aspectes com:
- Autoestima: L'assoliment d'objectius cada vegada més complexos fomenta la confiança en un mateix i es complementa amb la tolerància a la frustració quan no s'assoleixen a la primera.
- Raonament lògic: Gràcies al desenvolupament de seqüències lògiques.
- Cooperació: El treball amb els companys que duu a l'acceptació de diferents rols en una tasca i al respecte a la resta d'opinions.
- Curiositat: Descobrir com es construeix un robot o què s'ha de fer perquè funcioni desperta l'interès per aprendre coses noves.

Recursos utilitzats:
El Lego WeDo 2.0 és el kit de robòtica LEGO més utilitzat, ja que combina la construcció amb LEGO, un llenguatge de programació molt intuïtiu i una quantitat enorme de recursos i models per construir. Amb aquest kit construirem tota mena de robots als quals donarem moviment utilitzant el motor i els diversos sensors que incorpora.
El robot Meet Edison és un robot-cotxe amb una plataforma de programació molt intuïtiva. A més és compatible amb LEGO tècnic. Usarem aquest robot per superar laberints, programar circuits, el transformarem utilitzant LEGO, etc.
L'Mbot i Sphero Mini són dos robots que controlarem utilitzant un comandament. Amb aquests robots dissenyarem circuits, jocs i diferents proves a superar.

Podeu consultar més informació sobre el taller a www.en-giny.com , contacte@en-giny.com i al 681943099.

TALLER DE ROBÒTICA "EDISON" (4t, 5è, 6è): monitors de l’empresa Enginy Tecnologia

El Taller d'Edison endinsa els nens i nenes al món de la creació i la inventiva en l'àmbit tecnològic, de manera que, de forma divertida i aplicada treballin diferents conceptes relacionats amb les ciències, l'enginyeria i les matemàtiquesEls alumnes es posen en la pell d'un inventor/a per construir i/o programar robots perquè duguin a terme una tasca concreta o per fer jocs amb la resta de companys. També fan una introducció al disseny en 3D i programació de videojocs.

L'objectiu del taller és que els nens i nenes s'ho passin bé experimentant de tot el món tecnològic, cada cop més present al dia a dia, i que alhora obtinguin beneficis en aspectes com:
- Autoestima: L'assoliment d'objectius cada vegada més complexos fomenta la confiança en un mateix i es complementa amb la tolerància a la frustració quan no s'assoleixen a la primera.
- Raonament lògic: Gràcies al desenvolupament de seqüències lògiques.
- Cooperació: El treball amb els companys que duu a l'acceptació de diferents rols en una tasca i al respecte a la resta d'opinions.
- Curiositat: Descobrir com es construeix un robot o què s'ha de fer perquè funcioni desperta l'interès per aprendre coses noves.

Recursos utilitzats:
El Kit Nezha Micro:bit és un kit de robòtica que combina la placa micro:bit (cada vegada més present en educació per la gran quantitat de possibilitats que ofereix, des de projectes per a iniciar-se en programació fins altres de gran complexitat), amb una sèrie de components electrònics (sensors, motors, etc) i peces de LEGO. Aquest kit ens permet fer tota mena de projectes de robòtica, ja sigui centrant-nos en la part del muntatge o bé amb tot el ventall de possiblitats que ens ofereix la programació.
En el mòdul disseny 3D aprendrem a dissenyar amb el programa Tinkercad, una eina fantàstica per a inciar-se en aquesta tecnologia. Amb el disseny 3D crearem personatges i vehicles, com si fossin els que formen part de pel·lícules d'animació o videojocs, com també diverses peces per posteriorment fabricar-les amb una impressora 3D i una màquina de tall làser de fusta.
MakeCode Arcade és un programa de disseny i programació de videojocs en 2 dimensions que ens permet crear, de manera molt intuïtiva, tota mena de jocs i animacions. Veurem des de la creació dels personatges a partir de píxels, fins a com interactuen aquests amb la resta d'elements (enemics, vides, etc) i l'entorn.
Podeu consultar més informació sobre el taller a www.en-giny.com , contacte@en-giny.com i al 681943099

ANGLÈS 1r: amb la Irene Bares, de l'escola d'idiomes Mellow Yellow

La Irene va començar a donar classes d’anglès al 1996 i des del 2000 dirigeix el centre Mellow Yellow de Taradell. Les classes són una barreja d’activitats: jocs, cançons, contes, vocabulari, fitxes... Una combinació per aprendre anglès i passar-ho bé.

Què volem aconseguir?

 • Escoltar contes en english i seguir la història
 • Aprendre nou vocabulari. 
 • Jugar amb la nova llengua. Com sonen les paraules? I com s'escriuen?
 • Saber utilitzar preguntes i respostes bàsiques entre els alumnes
 • I sobretot, gaudir de la llengua

Què aprendrem?
Utilitzarem el vocabulari bàsic de números, colors, dies de la setmana, animals, menjar... constantment i introduirem temes nous, com Holidays, shopping, clothes, the body...
Els alumnes tambe podran escollir algun tema que els interessi especialment i el prepararem.
Tenim un munt d'activitats preparades; stories, puzzles, games, songs, posters, arts&crafts...

Haurà un informe al final de cada trimestre i a final de curs també s'entregarà un àlbum amb totes les fitxes treballades al llarg del curs. També oferim la possibilitat d'entrevistes personalitzades.
COME AND JOIN US!!! (Irene 629 19 19 32)

ANGLÈS: amb la Laura Casassas de l’escola d’idiomes Britannia

L'objectiu d'aquest curs és donar un bon reforç i ampliació dels coneixements de la llengua anglesa i la seva cultura, aprofitant tot tipus d'esdeveniments i festivitats de països angloparlants.
En ser classes de 45 min. setmanals es dóna molta èmfasi i prioritat a l'expressió i comprensió orals. 

SURFSKATE: de la mà de monitors de Naraua

Narauasurf és una escola d'esports de lliscament que pertany al grup Naraua, un espai de salut, connexió i benestar on es realitzen diverses activitats físiques i programes d'acompanyament relacionades amb la salut integral de les persones.
A Narauasurf combinem l'aprenentatge tècnic i esportiu amb altres disciplines, com són la passió per la natura, el desenvolupament personal i la convivència en comunitat.

El surfskate és un patinet amb un eix dissenyat per poder fer moviments de surf i snowboard. És una activitat molt dinàmica i divertida apta per a totes les edats. I en ser una activitat de lliscament, millorem:
- tècniques específiques per poder realitzar surfskate que després es poden aplicar en altres esports de lliscament com l'esquí o el surf
- les habilitats físiques com l'equilibri, la coordinació i la fluidesa de moviment
- la força, la resistència de cames i al capacitat aeròbica
- la capacitat cardiorespiratòria
- el contacte amb la natura

Enfocament pedagògic:
Per nosaltres, el més rellevant és gaudir del procès d'aprenentatge, sense obsessionar-nos en el resultat, ja que entenem que aquest és una conseqüència de la pràctica que es realitza des del gaudi.
La cooperació, la motivació i la diversió són els pilars indispensables de l'activitat.
A través del joc i les dinàmiques en equip, treballem continguts de:
- convivència i aprenentatge en grup
- atrevir-se a provar nous reptes
- integració d'hàbits saludables
- respecte de l'entorn i entre companys
- ètica sostenible amb el medi ambient
- com que el sufskate està vinculat al surf, també treballem coneixements com la meteorologia, els punts cardinals i la geografia

Activitat dirigida a alumnes de 1r a 6è.

Material que cal portar:
- casc
- els sufskates són a càrrec de la empresa

Contacte: Jordi Vilà / www.instagram.com/naraua/

MINI-GYM: de la mà de Ester Checa, tècnica titulada del Club Gimnàstic Vic

La GIMNÀSTICA ARTÍSTICA és una disciplina esportiva que consisteix en l’execució exacte i harmònica d’una sèrie de moviments corporals definits amb precisió, amb les mans lliures o amb aparells, de manera lúdica però sense oblidar aspectes bàsics d’aquest esport com són: la disciplina, la responsabilitat, el respecte als companys/es, la col·laboració i la cooperació entre alumnes, així com el respecte i la comunicació amb els entrenadors/es.

Al llarg del curs en funció de les necessitats del grup treballarem els següents elements de la gimnàstica artística femenina i masculina:  

 • Rodaments (tombarelles endavant i enrere…) 
 • Lateralitzacions (rodaments laterals en un sentit i en l’altre, en un plànol   inclinat de baixada, salts, pujar i baixar trepant per l’espatllera, roda,…). 
 • Equilibris (equilibri d’una cama, caminar endavant i endarrere de puntetes, salts peus junts, etc sobre un banc suec o barra d’equilibri, equilibris invertits: vertical de cap, vertical amb suport frontal a la paret o espatllera) 
 • Elasticitat (ponts a terra i espatllera, vertical pont, remuntats, espagats…)
 • Agilitat (circuïts per executar moviments no cíclics, és a dir, en diferents direccions i sentits, de la manera més ràpida i precisa possible, etc.). 

DANSA, amb Cristina Piferrer, professora titulada i directora de la Escola de Dansa Thaïs

Continguts i objectius de l’activitat:

 • Desenvolupament psicomotriu de la percepció de l’espai i la musicalitat.
 • Potenciació de la col·locació del cos i la comunicació corporal utilitzant l’espai i la música per millorar la capacitat  d’expressió.
 • Aprenentatge del llenguatge de la dansa i de coreografies en grup.
 • Introducció a la tècnica i la consciència corporal.
 • Desenvolupament de la coordinació i la flexibilitat.

Els pares i mares rebran un informe complet, dels objectius i continguts assolits, dos cop l’any; abans de Nadal i al finalitzar el curs. 
Per a realitzar les classes de dansa, els alumnes cal que portin una indumentària còmode i adequada per l’activitat. Més endavant us passarem informació amb la indumentària de cara a l’espectacle de final de curs que tindrà lloc el dia de la Festa de les Extraescolars.

Si teniu qualsevol consulta posem a la vostra disposició la Cristina, al telèfon 636 544 832  i el mail: info@thaisdansa.cat

LETTERING, amb Teresa Font i Maria Pujol de Pakdart

El lettering és l'art de dibuixar, dissenyar i aplicar lletres. Aprofondirem en l'aprenentatge de les tècniques i procediments, així com les possibilitats que ens donen les seves aplicacions a l'hora de realitzar els treballs, com presentar-los en diferents formats i objectes.

Objectius:
- potenciar la capacitat d'expressar-se a través dels recursos del llenguatge visual i plàstic per traduir el propi món de vivències i emocions
- donar les eines necessàries per despertar la curiositat de conèixer diferents materials i tècniques
- fomentar actituds obertes, analítiques, crítiques, respectuoses i participatives que puguin ser expressades a través de l'art
- utilitzar materials procedents del reciclatge per fomentar hàbits de reutilització de productes i donar nova sortida a objectes en desús

Programació primer trimestre: farem un calendari, on treballarem amb diferents tècniques.
Programació segon i tercer trimestre: realització de diferents treballs que més endavant concretarem. Experimentarem i coneixerem materials i tècniques. Treballarem tècniques de pintura, collage, dibuix i diferents maneres de presentar-ho.

ART (ARTS PLÀSTIQUES): amb Teresa Font i Maria Pujol de Pakdart

Mira, pensa i crea. Experimentem i coneguem tècniques per fer un llibre d'artista.
Aprofondirem en l'aprenentatge de tècniques i procediments, així com amb les possibilitats que ens donen les seves aplicaciones a l'hora de realitzar els treballs, i com presentar-los fent un llibre d'artista en diferents formats.
Els treball de volum es portaran a casa, si s'escau haurà una foto al llibre d'artista.
Totes les propostes que fem als tallers d'arts plàstiques estan adequades a l'edat i a les possibilitats dels nens i nenes.

Objectius
- conèixer la història de l'art, artistes i disciplines, per tant, en el planteig dels treballs veurem les tècniques que els artistes utilitzaven
- ho farem a través de diferents tècniques i materials, compaginant imatge, text, composició i volum, fent modelatge i construcció
- potenciar la capacietat d'expressar-se a través dels recursos del llenguatge visual i plàstic per traduir el propi món de vivències i emocions
- donar les eines necessàries per despertar la curiositat d'experimentar amb diferents materials i tècniques
- fomentar actituds obertes, analítiques, crítiques, respectuoses i participatives que puguin ser expressades a través de l'art
- conèixer la història de l'art, les diferents manifestacions artístiques, desenvolupar una posició crítica i un posicionament pluralista en l'aproximació als artistes
- utilitzar materials procedents del reciclatge per fomentar hàbits de reutilització de productes i donar nova sortida a objectes en desús

Programació primer trimestre: farem un calendari, on treballarem i experimentarem amb diferents tècniques.
Programació segon i tercer trimestre: realització dels llibres d'artista, treballant tècniques de pintura, collage, dibuix, pla i volum. Experimentarem i coneixerem materials i tècniques.

NATACIÓ, amb monitors de l'EAS Taradell

Aquesta activitat es realitza a les instal·lacions de l'EAS Taradell, on els alumnes són acompanyats per monitores de l'AFA (a peu), que un cop arriben a la piscina, es queden fins al final de la sessió per vetllar pel benestar i necessitats que els alumnes puguin tenir.
Són les encarregades també d'acompanyar-los i ajudar-los (si cal) a dutxar-se, canviar-se i esperar l'arribada dels adults que els hagin d'anar a recollir.

L'horari de recollida dels alumnes de natació és entre les 18'15 i les 18'30. A l'exterior de la entrada principal de l'EAS. Preguem puntualitat.

Què cal portar;
- bossa amb tovallola, banyador, xancletes (o mitjons de piscina), gorro de natació i ulleres
- bossa de plàstic o impermeable per guardar la roba humida quan surtin de la piscina
- berenar (s'ho menjaran abans de sortir de la escola a les 16'30)
- tota la roba i accessoris han d'anar marcats amb el nom. El vestidor és un espai reduit i és fàcil l'intercanvi de roba o pèrdua si no està degudament marcada.