Primària

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS. PRIMÀRIA

CURS 2020-2021

Benvolgudes families;

Us presentem els HORARIS de les activitats extraescolars que hem preparat per aquest curs, amb una petita explicació de cadascuna de les activitats. Podreu trobar també informació sobre els objectius proposats i dades de contacte de les persones que porten a terme cada activitat, per si volguéssiu ampliar dita informació. 

En cas d’incidència o suggeriment, també podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a extraescolars@pinediques.com 

Aprofitem per informar-vos que aquest any NO es durà a terme l’activitat de natació degut a que des de l’EAS no s’impartiran cursets com a conseqüència de les mesures adoptades per la pandemia. 

Moltes gràcies!!!

DILLDIMDIMCDIJDIV
14:00-15:00Anglès (1r a 3r)

Ordinografia
(3r a 6è)

Phi-ntastic
(4t a 6è)
Ordinografia
(4t a 6è)

Acabem tasques (3r a 6è)

Ordinografia
(4t a 6è)

Phi-ntastic
(1r a 5è)
16:30-17:30Gimnàs (1r a 4t)
16:30-18:00Robòtica “Lego”
(1r a 3r)

Robòtica “Edison” (4t a 6è)
Taller de Ràdio
(4t a 6è)
Trail
(P5 a 3r)
Ioga
(1r a 3r)

Robòtica “Lego”
(1r a 3r)

Trail
(1r a 6è)
Horaris activitats extraescolars a primària

SOM ARTISTES – TALLER D’ARTS PLÀSTIQUES : Clara Bosch

En aquesta activitat, mirarem de potenciar al màxim l’expressió plàstica, la creativitat i l’autonomia;

  • l’expressió plàstica ens ofereix la possibilitat de comunicar sentiments i sensacions que en ocasions són difícils d’expressar en llenguatge oral o escrit (sobretot pels més petits)
  • la creativitat; treballarem el procès creatiu, que ens obre les portes per trobar nous camins i solucions originals i que ens serà d’utilitat en molts altres àmbits de la vida
  • l’autonomia afavorirà la confiança en nosaltres mateixos

A partir d’una proposta de treball i d’una tècnica concreta, oferirem diversos materials per combinar, experimentar, manipular, construir… de manera que cada alumne tria, rumia, decideix… o se l’ajuda a fer-ho, per tal que tots els treballas siguin personals i diferents.
A Primària farem una caixa d’artista; on disposarem les petites obres d’art que anirem fent durant el curs.

GIMNÀSTICA: Ester Checha, monitora del Club Gimnàstic Vic

A l’activitat de Gimnàstica i Psicomotricitat fem activitats per millorar la flexibilitat, l’equilibri i la coordinació mitjançant acrobàcies i estiraments com verticals, tombarelles, rodes laterals, equilibris sobre els bancs, abdominals a les espatlleres, salts al minitramp i als matalassos. Són exercicis individuals que realitzem de forma conjunta perquè s’ajudin els uns als altres segons les capacitats de cadascú.

ORDINOGRAFIA: Dolors Calm, del Centre de formació Pauta

Curs on s’aprèn la tècnica mecanogràfica del maneig del teclat en entorns digitals i que permet teclejar a gran velocitat. L’objectiu és escriure col·locant bé els dits i sense mirar el teclat estalviant temps en la còpia de textos, treballs de l’escola, etc. Les classes tenen lloc a l’aula d’informàtica.

ACABEM TASQUES: Pilar Clam, del centre d’estudis Pauta

L’activitat és  un servei de suport a les famílies per ajudar als nens i nenes a l’hora de fer les tasques de l’escola , preparar un tema o estudiar amb l’ajuda d’una mestra.

S’ofereix la possibilitat de que els nens/es de 3r a 6è que ja facin alguna activitat extraescolar utilitzin el servei de forma esporàdica. Presentant la butlleta d’autorització els nens /es podran quedar-se al migdia i utilitzar el servei per 3€/sessió.

PHI-NTASTIC: Anna Fuster

El PHI-NTASTIC és un mètode innovador d’aprenentatge de les matemàtiques. L’objectiu és fer estimar les matemàtiques aprenent-les d’una manera divertida. A partir d’uns personatges fantàstics i un taulell de joc, es van resolent petites fitxes amb les operacions bàsiques matemàtiques (sumes, restes, multiplicacions, divisions, problemes…), i també jocs d’enginy per despertar la curiositat dels alumnes, i ajudar-los a desenvolupar el pensament matemàtic.
És un mètode de treball individual, molt dinàmic, que estimula el nen o nena en la superació personal. És útil tant per resoldre dificultats i agafar seguretat, com per fomentar i potenciar les capacitats matemàtiques.

RÀDIO: monitors de la empresa La Ràdio dels Nens

Els tallers estan pensats per ajudar a l’alumne a perdre la por a parlar en públic, millorar la seva expressió escrita i oral, i estimular la seva creativitat.
Els tallers es desenvolupen en tres blocs de 10 unitats coincidint amb els tres trimestres acadèmics al final dels quals els alumnes graven els seus propis podcast, i en els que treballem:

– la veu
– el llenguatge radiofònic
– els espais i els equipaments
– el software d’edició i d’emissió
– els recursos sonors
– els guions i escaletes
– els formats: la notícia, l’entrevista, la notícia breu, la crónica, el reportatge,..
– els gèneres: informatiu, musicals, esportius, entreteniment

Les sessions són pràctiques incorporant els conceptes a partir de l’experimentació pròpia. 
Per a més informació podeu consultar www.laradiodelsnens.cat 

Material que cal portar;
– auriculars d’ús individual (no es podran deixar a la escola)

TALLER DE ROBÒTICA LEGO (1r, 2n, 3r): monitors de l’empresa Enginy Tecnologia

El taller de Robòtica Lego endinsa els nens i nenes al món de la creació i la inventiva en l’àmbit tecnològic a partir del joc amb Lego, de manera que, de forma divertida i aplicada treballin diferents conceptes relacionats amb les ciències, l’enginyeria i les matemàtiques.

Està orientat a alumnes de 1r a 3r de primària i s’utilitza el kit Lego WeDo 2.0, un kit que des de ja fa uns anys és molt utilitzat per a la introducció dels infants al món de la robòtica per la seva simplicitat, tant pel que fa a la construcció dels projectes amb les clàssiques peces de Lego com per una programació molt intuïtiva.
Durant les sessions es plantejaran diferents reptes que fomentaran l’autoaprenentatge, la creativitat i el treball en equip per tal de resoldre’ls. 

Podeu consultar més informació sobre el taller a www.en-giny.com, contacten-giny.com i al 628167204

TALLER DE ROBÒTICA LEGO (4t, 5è, 6è): monitors de l’empresa Enginy Tecnologia

El taller de Robòtica Lego endinsa els nens i nenes al món de la creació i la inventiva en l’àmbit tecnològic a partir del joc amb Lego, de manera que, de forma divertida i aplicada treballin diferents conceptes relacionats amb les ciències, l’enginyeria i les matemàtiques.

Està orientat a alumnes de 4t a 6è de primària i s’utilitza el kit Lego Spike, un innovador joc de robòtica que permet, d’una banda construir tota mena de màquines i vehicles de manera intuïtiva gràcies a les peces tècniques de Lego, i de l’altra programar-los fàcilment amb un sistema de blocs que combina la simplicitat per introduir-se a la programació i alhora  la capacitat també de poder arribar a fer programacions complexes. És totalment compatible amb “El Teller d’Edison”, ja que són activitats completament diferents.
Durant les sessions es plantejaran diferents reptes que fomentaran l’autoaprenentatge, la creativitat i el treball en equip per tal de resoldre’ls. 

Podeu consultar més informació sobre el taller a www.en-giny.com, contacten-giny.com i al 628167204.

TALLER DE ROBÒTICA EDISON (4t, 5è, 6è): monitors de l’empresa Enginy Tecnologia

El taller d’Edison endinsa els nens i nenes de 4t a 6è de primària al món de la creació i la inventiva en l’àmbit tecnològic, de manera que, de forma divertida i aplicada treballin diferents conceptes relacionats amb les ciències, l’enginyeria i les matemàtiques.

El taller és multidisciplinari, de manera que al llarg de l’any, els nens i nenes utilitzaran tant de manera aïllada com connectada recursos vinculats a les manualitats (cartrons, fustes, materials reciclats, etc.), elements de robòtica (mitjançant el kit BQ ZumKit Junior i el robot mBot) que aportaran moviment i interacció a les creacions, i, més avançat el curs, el disseny i impressió de peces en 3D.

Durant les sessions l’alumne es posarà en la pell d’un inventor per tal de resoldre els diferents reptes que se li van plantejant utilitzant la lògica, la creativitat i el pensament computacional entre d’altres. És totalment compatible amb “Robòtica Lego”, ja que són activitats completament diferents.
Durant les sessions es plantejaran diferents reptes que fomentaran l’autoaprenentatge, la creativitat i el treball en equip per tal de resoldre’ls. 

Podeu consultar més informació sobre el taller a www.en-giny.com, contacten-giny.com i al 628167204.

ANGLÈS: amb la Laura Casassas de l’escola d’idiomes Britannia

L’objectiu d’aquest curs és donar un bon reforç i ampliació dels coneixements de la llengua anglesa i la seva cultura aprofitant tot tipus d’esdeveniments i festivitats de països angloparlants. En aquestes classes es dóna molta èmfasi i prioritat a l’expressió i comprensió orals.

IOGA: amb la Laia de Ioga al Vol

Classes de ioga per nens i nenes a càrrec de Laia Pagespetit, instructora de ioga i creadora del projecte Alça el Vol (www.iogaelvol.com). L’objectiu de les classes de ioga és aportar als nens i nenes un espai lliure, de creixement tant mental com físic. Practicarem ioga a través de les postures, la respiració, el joc, i la música.

Valors de Alça el vol: el ioga és una pràctica inclusiva, no entén de edats, gènere o capacitats físiques/mentals. Tothom és benvingut a la pràctica. Ioga significa unió, per tant, ens unim per acostar el ioga d’una forma terapèutica a tothom.

Material que caldrà portar;
– una estoreta per posar a terra

TRAIL: Roger Tuneu

Un nou concepte de Trail Running. El Trail o cursa de muntanya és el mitjà  que utilitzem per treballar tot un seguit d’objectius paral·lels que estimulin, enriqueixin i ajudin al creixement i desenvolupament personal de tots els nens i nenes.
No només correm, també ens orientem, descobrim el medi, treballem en equip i molt més!

Material que cal portar;
– roba i calçat adequat (a poder ser, bambes de muntanya)
– aigua i berenar
– frontal (de desembre a febrer)