PRIMÀRIA

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS. PRIMÀRIA

CURS 2022-2023

Us presentem els horaris de les activitats extraescolars per a aquest curs, amb una petita explicació de cadascuna de les activitats al final. Podreu trobar també informació sobre els objectius proposats i dades de contacte de les persones que porten a terme cada activitat, per si volguéssiu ampliar dita informació.

Recordeu que és imprescindible haver signat l'autorització de sortida-recollida en cas que no siguin els pares qui vagin a recollir els/les alumnes a la sortida de les extraescolars.
- Cal una autorització per a cada activitat i entregar-la al monitor/a corresponent.
- No s'entregarà cap alumne/a a cap persona que no estigui prèviament autoritzada.

En cas d'incidència o suggeriment, també podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a extraescolars@pinediques.com 

DILLDIMDIMCDIJDIV
14:00-15:00
Còmic, il·lustració i lettering
(4t-6è)


Música (1r-3r)
Ordinografia
(4t-6è)


Taller d'art
(1r-3r)

Anglès (1r-3r)

Ordinografia
(4t-6è)

Robòtica
(1r a 3r)


Música (4t-6è)
Dansa (1r-3r)


Anglès (4t-6è)

16:30-17:30Minigym (1r-3r)Teatre (1r-6è)
16:30-18:00Robòtica
(1r a 3r)

Robòtica
(4t a 6è)

Piscina (1r a 3r)


Horaris activitats extraescolars a primària curs 2022-23


ORDINOGRAFIA: Dolors Calm, del Centre de formació Pauta

Aquest curs, l'activitat d'ordinografia està adreçada als alumnes de 4t a 6è de primària.
Continguts de l'activitat:
- Teclat. Iniciació
- Teclat. Perfeccionament
- Exercicis d'exactitud
- Exercicis alfabètics
- Exercicis de velocitat
Objectius de l'activitat:
- conèixer la línia guia o dominant, la superior i la inferior, seguint el mètode QWERTY
- aprendre el moviment correcte dels dits de les mans al teclat de l'ordinador
- aconseguir la màxima velocitat a l'hora de teclejar
Nota: al final de cada classe es posaran uns exercicis per realitzar a casa durant la setmana. No són obligatoris però sí recomanables per aconseguir una bona agilitat del teclat i una velocitat més acceptable.

Durant les classes es realitzarà una avaluació continua que finalitzarà amb una prova per avaluar els coneixements treballats durant les classes, al final de cada trimestre.
Els pares i mares rebran un informe, dels objectius i continguts assolits, dos cops l'any; pel desembre i al finalitzar el curs. I l'últim dia de curs als alumnes se'ls lliurarà un certificat amb els continguts realitzats i la velocitat mitjana que hagin assolit.
Per qualsevol dubte, podeu adreçar-vos a pauta@lacanal.cat

MÚSICA: Guillem Soler

En aquest curs, aprendrem música realitzant activitats i jocs per entrenar l'afinació, la pulsació i la coordinació, al mateix temps que intentarem despertar l'ànima creativa de l'alumne/a.
L'objectiu final és el d'assolir un repertori de cant coral on la percussió corporal, el cant i les coreografies participen en estils varis: cançons d'arreu del món, músiques de l'última dècada i rock'n'roll!!!

TALLER DE ROBÒTICA "TALLER DE DA VINCI" (1r, 2n, 3r): monitors de l’empresa Enginy Tecnologia

L'inventor Leonardo da Vinci té una missió: construir una màquina del temps!
En aquest taller l'ajudadrem a construir-la i l'acompanyarem a través d'un viatge per la història amb l'ús de diferents kits, robots i materials de construcció.

L'objectiu del taller és que els nens i nenes s'ho passin bé experimentant de tot el món tecnològic, cada cop més present al dia a dia, i que alhora obtinguin beneficis en aspectes com:
- Autoestima: L'assoliment d'objectius cada vegada més complexos fomenta la confiança en un mateix i es complementa amb la tolerància a la frustració quan no s'assoleixen a la primera.
- Raonament lògic: Gràcies al desenvolupament de seqüències lògiques.
- Cooperació: El treball amb els companys que duu a l'acceptació de diferents rols en una tasca i al respecte a la resta d'opinions.
- Curiositat: Descobrir com es construeix un robot o què s'ha de fer perquè funcioni desperta l'interès per aprendre coses noves.

Recursos utilitzats:
El Lego WeDo 2.0 és el kit de robòtica LEGO més utilitzat, ja que combina la construcció amb LEGO, un llenguatge de programació molt intuïtiu i una quantitat enorme de recursos i models per construir. Amb aquest kit construirem tota mena de robots als quals donarem moviment utilitzant el motor i els diversos sensors que incorpora.
El robot Meet Edison és un robot-cotxe amb una plataforma de programació molt intuïtiva. A més és compatible amb LEGO tècnic. Usarem aquest robot per superar laberints, programar circuits, el transformarem utilitzant LEGO, etc.
L'Mbot i Sphero Mini són dos robots que controlarem utilitzant un comandament. Amb aquests robots dissenyarem circuits, jocs i diferents proves a superar.

Podeu consultar més informació sobre el taller a www.en-giny.com , contacte@en-giny.com i al 681943099.

TALLER DE ROBÒTICA "EDISON" (4t, 5è, 6è): monitors de l’empresa Enginy Tecnologia

El Taller d'Edison endinsa els nens i nenes al món de la creació i la inventiva en l'àmbit tecnològic, de manera que, de forma divertida i aplicada treballin diferents conceptes relacionats amb les ciències, l'enginyeria i les matemàtiquesEls alumnes es posen en la pell d'un inventor/a per construir i/o programar robots perquè duguin a terme una tasca concreta o per fer jocs amb la resta de companys. També fan una introducció al disseny en 3D i programació de videojocs.

L'objectiu del taller és que els nens i nenes s'ho passin bé experimentant de tot el món tecnològic, cada cop més present al dia a dia, i que alhora obtinguin beneficis en aspectes com:
- Autoestima: L'assoliment d'objectius cada vegada més complexos fomenta la confiança en un mateix i es complementa amb la tolerància a la frustració quan no s'assoleixen a la primera.
- Raonament lògic: Gràcies al desenvolupament de seqüències lògiques.
- Cooperació: El treball amb els companys que duu a l'acceptació de diferents rols en una tasca i al respecte a la resta d'opinions.
- Curiositat: Descobrir com es construeix un robot o què s'ha de fer perquè funcioni desperta l'interès per aprendre coses noves.

Recursos utilitzats:
El Kit Nezha Micro:bit és un kit de robòtica que combina la placa micro:bit (cada vegada més present en educació per la gran quantitat de possibilitats que ofereix, des de projectes per a iniciar-se en programació fins altres de gran complexitat), amb una sèrie de components electrònics (sensors, motors, etc) i peces de LEGO. Aquest kit ens permet fer tota mena de projectes de robòtica, ja sigui centrant-nos en la part del muntatge o bé amb tot el ventall de possiblitats que ens ofereix la programació.
En el mòdul disseny 3D aprendrem a dissenyar amb el programa Tinkercad, una eina fantàstica per a inciar-se en aquesta tecnologia. Amb el disseny 3D crearem personatges i vehicles, com si fossin els que formen part de pel·lícules d'animació o videojocs, com també diverses peces per posteriorment fabricar-les amb una impressora 3D i una màquina de tall làser de fusta.
MakeCode Arcade és un programa de disseny i programació de videojocs en 2 dimensions que ens permet crear, de manera molt intuïtiva, tota mena de jocs i animacions. Veurem des de la creació dels personatges a partir de píxels, fins a com interactuen aquests amb la resta d'elements (enemics, vides, etc) i l'entorn.

Podeu consultar més informació sobre el taller a www.en-giny.com , contacte@en-giny.com i al 681943099

ANGLÈS: amb la Laura Casassas de l’escola d’idiomes Britannia

L'objectiu d'aquest curs és donar un bon reforç i ampliació dels coneixements de la llengua anglesa i la seva cultura, aprofitant tot tipus d'esdeveniments i festivitats de països angloparlants.
En ser classes de 45 min. setmanals es dóna molta èmfasi i prioritat a l'expressió i comprensió orals. 

TEATRE, amb monitors d'Àrtic Formació i Lleure

Activitat que es basa en la descoberta d'un mateix a travès de dinàmiques teatrals. Es treballen moviments, emocions i diferents maneres d'expressar-se, tot afavorint la memòria i la capacitat de concentració, mitjançant una dinàmica divertida.

MINI-GYM: de la mà de Ester Checa, tècnica titulada del Club Gimnàstic Vic

La GIMNÀSTICA ARTÍSTICA és una disciplina esportiva que consisteix en l’execució exacte i harmònica d’una sèrie de moviments corporals definits amb precisió, amb les mans lliures o amb aparells, de manera lúdica però sense oblidar aspectes bàsics d’aquest esport com són: la disciplina, la responsabilitat, el respecte als companys/es, la col·laboració i la cooperació entre alumnes, així com el respecte i la comunicació amb els entrenadors/es.

Al llarg del curs en funció de les necessitats del grup treballarem els següents elements de la gimnàstica artística femenina i masculina:  

  • Rodaments (tombarelles endavant i enrere…) 
  • Lateralitzacions (rodaments laterals en un sentit i en l’altre, en un plànol   inclinat de baixada, salts, pujar i baixar trepant per l’espatllera, roda,…). 
  • Equilibris (equilibri d’una cama, caminar endavant i endarrere de puntetes, salts peus junts, etc sobre un banc suec o barra d’equilibri, equilibris invertits: vertical de cap, vertical amb suport frontal a la paret o espatllera) 
  • Elasticitat (ponts a terra i espatllera, vertical pont, remuntats, espagats…)
  • Agilitat (circuïts per executar moviments no cíclics, és a dir, en diferents direccions i sentits, de la manera més ràpida i precisa possible, etc.). 

DANSA, amb Cristina Piferrer, professora titulada i directora de la escola de dansa Thaïs

Continguts i objectius de l’activitat:

  • Desenvolupament psicomotriu de la percepció de l’espai i la musicalitat.
  • Potenciació de la col·locació del cos i la comunicació corporal utilitzant l’espai i la música per millorar la capacitat  d’expressió.
  • Aprenentatge del llenguatge de la dansa i de coreografies en grup.
  • Introducció a la tècnica i la consciència corporal.
  • Desenvolupament de la coordinació i la flexibilitat.

Els pares i mares rebran un informe complet, dels objectius i continguts assolits, dos cop l’any; abans de Nadal i al finalitzar el curs. 
Per a realitzar les classes de dansa, els alumnes cal que portin una indumentària còmode i adequada per l’activitat. Més endavant us passarem informació amb la indumentària de cara a l’espectacle de final de curs que tindrà lloc el dia de la Festa de les Extraescolars.

Si teniu qualsevol consulta posem a la vostra disposició la Cristina, al telèfon 636 544 832  i el mail: info@thaisdansa.cat

NATACIÓ, amb monitors de l'EAS Taradell.

Aquesta activitat es realitza a les instal·lacions de l'EAS Taradell, on els alumnes són acompanyats per monitores de la escola (a peu), que un cop arriben a la piscina, es queden fins al final de la sessió per vetllar pel benestar i necessitats que els alumnes puguin tenir.
Són les encarregades també d'acompanyar-los i ajudar-los (si cal) a dutxar-se, canviar-se i esperar l'arribada dels adults que els hagin d'anar a recollir.

L'horari de recollida dels alumnes de natació és entre les 18'15 i les 18'30. A l'exterior de la entrada principal de l'EAS.

Què cal portar;
- bossa amb tovallola, banyador, xancletes (o mitjons de piscina), gorro de natació i ulleres
- bossa de plàstic o impermeable per guardar la roba humida quan surtin de la piscina
- berenar (s'ho menjaran abans de sortir de la escola a les 16'30)
- tota la roba i accessoris han d'anar marcats amb el nom. El vestidor és un espai reduit i és fàcil l'intercanvi de roba o pèrdua si no va degudament marcada.