INFANTIL

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS. INFANTIL

CURS 2023-2024

Benvolgudes families;

Us presentem les activitats extraescolars per a aquest curs, amb una petita explicació de cadascuna de les activitats al final. Podreu trobar també informació sobre els objectius proposats i dades de contacte de les persones que porten a terme cada activitat, per si volguéssiu ampliar dita informació.

Recordeu que és imprescindible ser soci de l'AFA i haver signat l'autorització de sortida-recollida en cas que no siguin els pares qui vagin a recollir els/les alumnes a la sortida de les extraescolars.
- Cal una autorització per a cada activitat i entregar-la al monitor/a corresponent.
- No s'entregarà cap alumne/a a cap persona que no estigui prèviament autoritzada.

En cas d'incidència o suggeriment, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a extraescolars@pinediques.com 

Les activitats de migdia només són per als alumnes de I4 i I5 ja que els alumnes de I3 dinen a les 12:30 i llavors fan migdiada. Aquestes activitats també les poden fer els alumnes que no utilitzin el servei de menjador i les famílies els podran recollir a les 13:30 a la escola quan acabi l'activitat.

DILLDIMDIMCDIJDIV
12:30 - 13:30 Robòtica
I4-I5
Anglès 
I4-I5
Dansa
I4-I5
Art
I4-I5
      
16:30 - 17:30 Emocions i moviment
I3-I4-I5

Mini Gym
I3-I4-I5
 


16:30-18:00Natació
I4-I5
Natació
I3
Natació
I4-I5

16:30-18:15Hoquei
I3-I4-I5
Hoquei
I3-I4-I5
Horaris extraescolars a educació infantil curs 2023-2024ANGLÈS: de la mà de Irene Bares, del centre Mellow Yellow

La Irene va començar a donar classes d’anglès al 1996 i des del 2000 dirigeix el centre Mellow Yellow de Taradell. Les classes són una barreja d’activitats: jocs, cançons, contes, vocabulari, fitxes... Una combinació per aprendre anglès i passar-ho bé.

Què volem aconseguir?

 • Primer contacte amb una nova llengua: l’anglès
 • Escoltar contes en english i seguir la història
 • Aprendre nou vocabulari. 
 • Jugar amb la nova llengua. Com sonen les paraules? I com s'escriuen?
 • Saber utilitzar preguntes i respostes bàsiques entre els alumnes
 • I sobretot, gaudir de la llengua

Què aprendrem?
Utilitzarem el vocabulari bàsic de números, colors, dies de la setmana, animals, menjar... constantment i introduirem temes nous, com Holidays, shopping, clothes, the body...
Els alumnes tambe podran escollir algun tema que els interessi especialment i el prepararem.
Tenim un munt d'activitats preparades; stories, puzzles, games, songs, posters, arts&crafts...

Haurà un informe al final de cada trimestre i a final de curs també s'entregarà un àlbum amb totes les fitxes treballades al llarg del curs. També oferim la possibilitat d'entrevistes personalitzades.
COME AND JOIN US!!! (Irene 629 19 19 32)

MINI-GYM: de la mà de Ester Checa, tècnica titulada del Club Gimnàstic Vic

La GIMNÀSTICA ARTÍSTICA és una disciplina esportiva que consisteix en l’execució exacte i harmònica d’una sèrie de moviments corporals definits amb precisió, amb les mans lliures o amb aparells, de manera lúdica però sense oblidar aspectes bàsics d’aquest esport com són: la disciplina, la responsabilitat, el respecte als companys/es, la col·laboració i la cooperació entre alumnes, així com el respecte i la comunicació amb els entrenadors/es.

Al llarg del curs en funció de les necessitats del grup treballarem els següents elements de la gimnàstica artística femenina i masculina:  

 • Rodaments (tombarelles endavant i enrere…) 
 • Lateralitzacions (rodaments laterals en un sentit i en l’altre, en un plànol   inclinat de baixada, salts, pujar i baixar trepant per l’espatllera, roda,…). 
 • Equilibris (equilibri d’una cama, caminar endavant i endarrere de puntetes, salts peus junts, etc sobre un banc suec o barra d’equilibri, equilibris invertits: vertical de cap, vertical amb suport frontal a la paret o espatllera) 
 • Elasticitat (ponts a terra i espatllera, vertical pont, remuntats, espagats…)
 • Agilitat (circuïts per executar moviments no cíclics, és a dir, en diferents direccions i sentits, de la manera més ràpida i precisa possible, etc.). 

EMOCIONS I MOVIMENT (IOGA): amb la Berta Arumí

A les sessions de ioga, no només hi ha el ioga, sinó que acompanyo a través de l'escolta i la confiança als infants en processos que ells ho necessitin, aprenem a gestionar les emocions, a saber per què actuem d'una manera i no d'una altra. Aprenem a escoltar-nos mica en mica. Sento que és necessari que els petitons de casa comencin a aprendre a respirar, a jugar fent postures de ioga, tècniques de biodansa, a relaxar-se, a tractar-nos bé entre uns i altres. Aprendran a tenir més consciència corporal, respiracions i a regular una mica més les seves emocions.

El meu nom és Berta i m'he format com a instructora de ioga tant per adults com per a infants , embarassades i mares i nadons. Per a mi el ioga és una part de la meva vida, una tècnica que tant mentalment com física i espiritualment, m'ajuda a connectar-me a la terra, a viure el present.

Els meus objectius són, a part que aprenguin aquesta eina que és el ioga i tots els seus beneficis, que aprenguin a respectar-se entre uns i altres, a acceptar-se. Sóc molt curosa amb aquest aspecte. Treballarem des de la positivitat i l'amor, des d'aquí hi ha els canvis. Que puguin trobar un espai on sentir-se còmodes per poder explicar coses que els preocupa.

ART (ARTS PLÀSTIQUES): amb la Teresa Font i la Maria Pujol de Pakdart

Mira, pensa i crea. Experimentem i coneguem tècniques per fer un llibre d'artista.
Aprofondirem en l'aprenentatge de tècniques i procediments, així com amb les possibilitats que ens donen les seves aplicaciones a l'hora de realitzar els treballs, i com presentar-los fent un llibre d'artista en diferents formats.
Els treball de volum es portaran a casa, si s'escau haurà una foto al llibre d'artista.
Totes les propostes que fem als tallers d'arts plàstiques estan adequades a l'edat i a les possibilitats dels nens i nenes.

Objectius:
- conèixer la història de l'art, artistes i disciplines, per tant, en el planteig dels treballs veurem les tècniques que els artistes utilitzaven
- ho farem a través de diferents tècniques i materials, compaginant imatge, text, composició i volum, fent modelatge i construcció
- potenciar la capacietat d'expressar-se a través dels recursos del llenguatge visual i plàstic per traduir el propi món de vivències i emocions
- donar les eines necessàries per despertar la curiositat d'experimentar amb diferents materials i tècniques
- fomentar actituds obertes, analítiques, crítiques, respectuoses i participatives que puguin ser expressades a través de l'art
- conèixer la història de l'art, les diferents manifestacions artístiques, desenvolupar una posició crítica i un posicionament pluralista en l'aproximació als artistes
- utilitzar materials procedents del reciclatge per fomentar hàbits de reutilització de productes i donar nova sortida a objectes en desús

Programació primer trimestre: farem un calendari, on treballarem i experimentarem amb diferents tècniques.
Programació segon i tercer trimestre: realització dels llibres d'artista, treballant tècniques de pintura, collage, dibuix, pla i volum. Experimentarem i coneixerem materials i tècniques.

ROBÒTICA, PRIMERS ROBOTS: amb monitors de En-giny Tecnologia

El taller de Primers Robots introdueix de manera molt intuïtiva i divertida als alumnes d’educació infantil al món de la programació i la robòtica.
Durant el taller s’utilitzen els robots Beebot que permeten que els nens i nenes es familiaritzin amb la programació d’ordres senzilles mentre juguen, combinat amb tota mena de jocs de construcció, taulers de temàtiques diverses i altres elements que interaccionen amb el robot, tot això sense fer ús de pantalles.

La metodologia aplicada es basa sempre en el joc o històries utilitzant els recursos esmentats i que situen el nen/a en una illa pirata o una ciutat, per exemple, on haurà d’interpretar els elements que en formen part per superar diverses missions amb el robot, mentre utilitza les matemàtiques, la lògica, la coordinació, entre molts d’altres.
Durant les sessions es plantejaran diferents reptes que fomentaran l’autoaprenentatge, la creativitat i el treball en equip per tal de resoldre’ls. 

Podeu consultar més informació sobre el taller a www.en-giny.com , bé per correu electrònic a contacte@en-giny.com o al telèfon 681943099 (Albert).

DANSA, amb Cristina Piferrer, professora titulada i directora de la Escola de Dansa Thaïs

Continguts i objectius de l'activitat:

 • Desenvolupament psicomotriu de la percepció de l’espai i la musicalitat.
 • Potenciació de la col·locació del cos i la comunicació corporal utilitzant l’espai i la música per millorar la capacitat  d’expressió.
 • Aprenentatge del llenguatge de la dansa i de coreografies en grup.
 • Introducció a la tècnica i la consciència corporal.
 • Desenvolupament de la coordinació i la flexibilitat.

Els pares i mares rebran un informe complet, dels objectius i continguts assolits, dos cop l’any; abans de Nadal i al finalitzar el curs.
Per a realitzar les classes de dansa, els alumnes cal que portin una indumentària còmode i adequada per l’activitat. Més endavant us passarem informació amb la indumentària de cara a l’espectacle de final de curs que tindrà lloc el dia de la Festa de les Extraescolars.

Si teniu qualsevol consulta posem a la vostra disposició la Cristina, al telèfon 636 544 832  i el mail: info@thaisdansa.cat

HOQUEI, amb monitors del Club Patí Taradell

Activitat que es realitza 2 dies a la setmana.

 • L'activitat es realitzarà al pavelló del Pujoló
 • Els monitors aniran a buscar els nens i nenes a l'escola, donant temps a que hagi sortit tothom i aprofitant per berenar. Després els acompanyaran al pavelló
 • La ratio màxima serà de 7 alumnes per monitor/a
 • El monitor s'encarregarà d'equipar els nens/es per començar l'extraescolar i els vetllarà mentres duri l'activitat
 • Els pares podran pasar a recollir els seus fills/es al pavelló a les 18:15, on els canviaran i retornaran el material al club
 • Els patins, estics i pilotes les posarà el CPT i el primer dia es regalarà una samarreta tècnica del club a tots els infants. La resta d'equipació l'haurà de portar cada nen/a, com ara mitjons llargs, pantalons curts d'esport i proteccions com genolleres o guants.
 • En aquesta activitat no serà necessari l'ús de casc ni canyelleres.

NATACIÓ, amb monitors de l'EAS Taradell

 • Aquesta activitat es realitza només 1 dia a la setmana per cada grup. A la graella es pot veure que hi ha dos grups de I4-I5, ja que normalment hi ha molta demanda en aquests cursos i es fan dos grups diferents.
 • Aquesta activitat es realitza a les instal·lacions de l'EAS Taradell, on els alumnes són acompanyats per monitores de l'AFA.
 • Primer berenen a l'escola i després van a la piscina. Les monitores es queden fins al final de la sessió per vetllar pel benestar i necessitats que els alumnes puguin tenir. Són les encarregades també d'acompanyar-los i ajudar-los (si cal) a dutxar-se, canviar-se i esperar l'arribada dels adults que els hagin d'anar a recollir.
 • L'horari de recollida dels alumnes de natació és entre les 18'15 i les 18'30. A l'exterior de la entrada principal de l'EAS. Preguem puntualitat.

Què cal portar;
- bossa amb tovallola, banyador, xancletes (o mitjons de piscina), gorro de natació i ulleres (opcional)
- bossa de plàstic o impermeable per guardar la roba humida quan surtin de la piscina
- berenar (s'ho menjaran abans de sortir de la escola a les 16'30)
- tota la roba i accessoris han d'anar marcats amb el nom. El vestidor és un espai reduït i és fàcil l'intercanvi de roba o pèrdua si no està degudament marcada.