INFANTIL

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS. INFANTIL

CURS 2022-2023

Benvolgudes families;

Us presentem les activitats extraescolars per a aquest curs, amb una petita explicació de cadascuna de les activitats al final. Podreu trobar també informació sobre els objectius proposats i dades de contacte de les persones que porten a terme cada activitat, per si volguéssiu ampliar dita informació.

Recordeu que és imprescindible haver signat l'autorització de sortida-recollida en cas que no siguin els pares qui vagin a recollir els/les alumnes a la sortida de les extraescolars.
- Cal una autorització per a cada activitat i entregar-la al monitor/a corresponent.
- No s'entregarà cap alumne/a a cap persona que no estigui prèviament autoritzada.

En cas d'incidència o suggeriment, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a extraescolars@pinediques.com 

Les activitats de migdia només són per als alumnes de P4 i P5 ja que els alumnes de P3 dinen a les 12:30 i llavors fan migdiada. Aquestes activitats també les poden fer els alumnes que no utilitzin el servei de menjador i les famílies els podran recollir a les 13:30 a la escola quan acabi l'activitat.

DILLDIMDIMCDIJDIV
12:30 - 13:30 Robòtica
P4-P5
Anglès 
P4-P5
Dansa
P4-P5
Som artistes!
P4-P5
      
16:30 - 17:30 
Ioga
P4-P5
Mini Gym
P3-P5
 


16:30-18:00Piscina
P3
Piscina
P4 i P5
Piscina
P4 i P5
Horaris extraescolars a educació infantil curs 2022-2023


IOGA: amb la Berta Arumí

En aquesta activitat es treballaran diferents postures físiques, millorant la força i la flexibilitat. Aprendrem a respirar bé i a meditar. És interessant poder connectar amb el ioga, que a la vegada significa connectar amb ells mateixos, ja des de petits.
Aprenen a escoltar-se i a entendre i poder expressar el que senten i com se senten. No només practiquem sino que també juguem i compartim com ens sentim.


ANGLÈS: de la mà de Irene Bares, del centre Mellow Yellow

La Irene va començar a donar classes d’anglès al 1996 i des del 2000 dirigeix el centre Mellow Yellow de Taradell. Les classes són una barreja d’activitats: jocs, cançons, contes, vocabulari, fitxes... Una combinació per aprendre anglès i passar-ho bé.

Què volem aconseguir?

 • Primer contacte amb una nova llengua: l’anglès
 • Conèixer l’existència i coneixement d’aquesta nova llengua.
 • Aprendre nou vocabulari. 
 • Ser capaç d’utilitzar aquest nou vocabulari correctament.
 • Aprendre i entendre cançons en anglès.
 • Escoltar contes en anglès.
 • Jugar i seguir ordres en anglès.
 • Passar-ho bé, aprenent anglès!

Què aprendrem?

Tenim diversos temes preparats, per exemple, els animals, els transports, la roba, el menjar... Però, a més, els alumnes podran escollir els temes que més els agradin! A més a més, treballarem temes bàsics com les salutacions del dia-dia, els números, els dies de la setmana, els colors...

I a partir d’aquí... tenim un munt d’activitats preparades!!! 

GAMES, SONGS, STORIES, PROJECTS, ARTS&CRAFTS...

COME AND JOIN US!!! (Irene 629 19 19 32)

MINI-GYM: de la mà de Ester Checa, tècnica titulada del Club Gimnàstic Vic

La GIMNÀSTICA ARTÍSTICA és una disciplina esportiva que consisteix en l’execució exacte i harmònica d’una sèrie de moviments corporals definits amb precisió, amb les mans lliures o amb aparells, de manera lúdica però sense oblidar aspectes bàsics d’aquest esport com són: la disciplina, la responsabilitat, el respecte als companys/es, la col·laboració i la cooperació entre alumnes, així com el respecte i la comunicació amb els entrenadors/es.

Al llarg del curs en funció de les necessitats del grup treballarem els següents elements de la gimnàstica artística femenina i masculina:  

 • Rodaments (tombarelles endavant i enrere…) 
 • Lateralitzacions (rodaments laterals en un sentit i en l’altre, en un plànol   inclinat de baixada, salts, pujar i baixar trepant per l’espatllera, roda,…). 
 • Equilibris (equilibri d’una cama, caminar endavant i endarrere de puntetes, salts peus junts, etc sobre un banc suec o barra d’equilibri, equilibris invertits: vertical de cap, vertical amb suport frontal a la paret o espatllera) 
 • Elasticitat (ponts a terra i espatllera, vertical pont, remuntats, espagats…)
 • Agilitat (circuïts per executar moviments no cíclics, és a dir, en diferents direccions i sentits, de la manera més ràpida i precisa possible, etc.). 

SOM ARTISTES - TALLER DE MANUALITATS: taller de Clara Bosch

En aquesta activitat, mirarem de potenciar al màxim l’expressió plàstica, la creativitat i l’autonomia;

 • l’expressió plàstica ens ofereix la possibilitat d'experimentar amb materials diversos, que poden ajudar-nos a comunicar sentiments i sensacions en un llenguatge diferent a l'oral i l'escrit
 • treballarem el procés creatiu, que ens obre les portes per trobar nous camins i solucions originals i que ens serà d’utilitat en molts altres àmbits de la vida
 • l’autonomia afavoreix la confiança en nosaltres mateixos. Totes les propostes estan pensades perquè cadascú les resolgui d'acord amb les seves possibilitats

A partir d’una proposta de treball i d’una tècnica concreta (pintura, dibuix, estampació, collage, construcció, modelatge...), oferirem diversos materials per combinar, experimentar, manipular, construir… de manera que cada alumne tria, rumia, decideix… o se l’ajuda a fer-ho, per tal que tots els treballs siguin personals i diferents.
A Educació Infantil farem un taller de construcció de joguines; dissenyem i construïm petits objectes artístics que després es poden servir per jugar. 

ROBÒTICA, PRIMERS ROBOTS: amb els monitors de En-giny Tecnologia

El taller de Primers Robots introdueix de manera molt intuïtiva i divertida als alumnes d’educació infantil al món de la programació i la robòtica.
Durant el taller s’utilitzen els robots Beebot que permeten que els nens i nenes es familiaritzin amb la programació d’ordres senzilles mentre juguen, combinat amb tota mena de jocs de construcció, taulers de temàtiques diverses i altres elements que interaccionen amb el robot, tot això sense fer ús de pantalles.

La metodologia aplicada es basa sempre en el joc o històries utilitzant els recursos esmentats i que situen el nen/a en una illa pirata o una ciutat, per exemple, on haurà d’interpretar els elements que en formen part per superar diverses missions amb el robot, mentre utilitza les matemàtiques, la lògica, la coordinació, entre molts d’altres.
Durant les sessions es plantejaran diferents reptes que fomentaran l’autoaprenentatge, la creativitat i el treball en equip per tal de resoldre’ls. 

Podeu consultar més informació sobre el taller a www.en-giny.com , bé per correu electrònic a contacte@en-giny.com o al telèfon 681943099 (Albert).

DANSA, amb Cristina Piferrer, professora titulada i directora de la escola de dansa Thaïs

Continguts i objectius de l'activitat:

 • Desenvolupament psicomotriu de la percepció de l’espai i la musicalitat.
 • Potenciació de la col·locació del cos i la comunicació corporal utilitzant l’espai i la música per millorar la capacitat  d’expressió.
 • Aprenentatge del llenguatge de la dansa i de coreografies en grup.
 • Introducció a la tècnica i la consciència corporal.
 • Desenvolupament de la coordinació i la flexibilitat.

Els pares i mares rebran un informe complet, dels objectius i continguts assolits, dos cop l’any; abans de Nadal i al finalitzar el curs.
Per a realitzar les classes de dansa, els alumnes cal que portin una indumentària còmode i adequada per l’activitat. Més endavant us passarem informació amb la indumentària de cara a l’espectacle de final de curs que tindrà lloc el dia de la Festa de les Extraescolars.

Si teniu qualsevol consulta posem a la vostra disposició la Cristina, al telèfon 636 544 832  i el mail: info@thaisdansa.cat

NATACIÓ, amb monitors de l'EAS Taradell.

Aquesta activitat es realitza a les instal·lacions de l'EAS Taradell, on els alumnes són acompanyats per monitores de la escola.
Primer berenen a la escola i després van a la piscina. Les monitores es queden fins al final de la sessió per vetllar pel benestar i necessitats que els alumnes puguin tenir.
Són les encarregades també d'acompanyar-los i ajudar-los (si cal) a dutxar-se, canviar-se i esperar l'arribada dels adults que els hagin d'anar a recollir.

L'horari de recollida dels alumnes de natació és entre les 18'15 i les 18'30. A l'exterior de la entrada principal de l'EAS.

Què cal portar;
- bossa amb tovallola, banyador, xancletes (o mitjons de piscina), gorro de natació i ulleres (opcional)
- bossa de plàstic o impermeable per guardar la roba humida quan surtin de la piscina
- berenar (s'ho menjaran abans de sortir de la escola a les 16'30)
- tota la roba i accessoris han d'anar marcats amb el nom. El vestidor és un espai reduït i és fàcil l'intercanvi de roba o pèrdua si no va degudament marcada.