La Fundació Catalana de l’Esplai llança una campanya d’autofinançament per colònies

La Fundació Catalana de l'Esplai ha impulsat la campanya 'Encerta l'Estiu. Un estiu per a tothom' que vol mobilitzar la ciutadana per recaptar suficient diners per finançar colònies.

Una de les principals novetats d’aquest programa és que tindrà 42.000 places, fet que suposa un augment del 15% respecte l’any passat.

També ha augmentat el nombre de beques un 70% en relació l’estiu passat. La Fundació preveu donar 2.500 beques ja que disposa de més de 170.000€.

Enguany també s'ha presentat un nou sistema d’autofinançament de les activitats d’estiu a través de la venda de loteria per a una rifa solidària. Els talonaris tindran butlletes amb una valor de venda igual al costa de l’activitat.

Les ajudes van destinades a famílies sense recursos i també a nens de classe mitjana, els pares dels quals ho estan passant malament perquè estan en atur o tenen el sou congelat i veuen l'estiu com "un espai per retallar despeses".

La fundació, formada per 60 entitats, també proporcionarà lots de material, valorats en 100 euros, --sac de dormir, motxilla, estoreta, botes, entre d'altres--, amb l'ajuda de l'empresa patrocinadora Wala que deixa el lot a preu de cost --50 euros--. A aquest material podran optar 1.500 famílies.

Al tractar-se d'una entitat sense ànim de lucre, la fundació oferirà preus ajustats per als casals d'estiu d'una setmana, que costaran uns 95 euros de mitjana, i per a les colònies d'una setmana de durada, que tindran un preu de 300 euros.

Més informació a www.esplai.org/ca/