Descripció Extraescolars

ACTIVITATS A EDUCACIÓ INFANTIL

ANGLÈS: Irene Bares, del centre Mellow Yellow.

És una introducció a aquesta  llengua que per la majoria d’ells és totalment nova. A través de cançons, contes, vocabulari i altres històries, els nens i nenes aprenen que hi ha nens al món que parlen anglès. Aprenen a anomenar els animals, els colors, els números, els objectes de l’escola, el menjar, les parts del cos i tot allò que els mateixos nens vulguin proposar.

TEATRE : Montse Vilà.

Entenem el teatre a parvulari com a una continuació del joc simbòlic, que en aquesta edat és molt present. Els infants juguen a ser personatges ja sigui de la vida real o del seu imaginari (pares, metges, lladres, cavallers….), aquesta és la autèntica llavor del teatre. A les nostres classes, donem forma i ordenem aquest joc simbòlic per acabar fent-ne una representació. La música, el maquillatge, les disfresses i els contes també suposen un recurs importantíssim.

MINI-GIM :Monitors del Club Gimnàstic Vic.

El Mini-gim és una activitat d’iniciació a la gimnàstica artística per a nens i nenes on es treballen les diferents capacitats motrius que engloba aquesta disciplina esportiva (coordinació, agilitat, equil·libri, força, flexibilitat, concepció corporal) a partir de la base dels diferents elements gimnàstics, artístics i acrobàtics com la tombarella, equilibris invertits (vertical, roda,…),etc.

TALLER DE MANUALITATS : Clara Bosch.

En el taller de manualitats, fem petits objectes d’artesania amb materials diversos. Aprenem a modelar, amassar, retallar, enganxar, barrejar colors, pintar, decorar, teixir…Tots els treballs estan enfocats a fomentar la creativitat de cadascú, per això els resultats són diversos i molt personals.

NATACIÓ: monitors de l’EAS.

Curs destinat a nens i nenes de P3, P4 i P5 on es treballa en diferents grups reduïts segons nivell.El primer dia del curs es fa una prova a cada alumne per tal de determinar el grup més adequat per ell. Els nivells van des de la iniciació o adaptació al medi fins a l’aprenentatge de la natació.   En cada grup hi han uns objectius marcats diversos: control de l’apnea, flotació, propulsió de peus, entre d’altres.

Hi haurà monitores responsables d’aplegar la mainada, tant l’edifici d’educació infantil com de primària, per desplaçar-se a peu des de l’escola fins a la piscina. Una vegada al recinte, la durada de cada sessió serà de 45 minuts. La recollida es farà a la porta de la piscina a les 18h

EXPERIMENTA AMB LA DANSA: Cristina Piferrer de l’Escola de dansa Thais.

En aquesta activitat es combina el ball des de diferents modalitats (hip hop, mix style, jazz, contemporani, dansa clàssica i dance hall), amb exercicis en forma de jocs, per tal de treballar el ritme, l’expressió corporal i la plasticitat de la dansa.

Així doncs, hi haurà una part d’escalfament i preparació del cos on es treballa bàsicament la flexibilitat per tal d’evitar que l’alumne es pugui fer mal. A banda, d’una segona part més tècnica, en la que es realitzen exercicis molt determinats per treballar la col·locació del cos, braços, cames, salts, girs…; i al final de la classe es treballarà la improvització de l’alumne, així com algun joc per potenciar el ritme i l’oïda.

INICIACIÓ ALS ESPORTS EN EQUIP: Monitors del Consell Esportiu d’Osona.

És una activitat multiesportiva que utilitza el concepte d’aprendre jugant com una eina de iniciació a l’esport en diferents disciplines. Utilitzarem la metodologia de treball per competències per tal de fer un acompanyament integral del nen/a, treballant competències transversals com són la Responsabilitat, la Gestió de les emocions, la Relació Interpersonal, la Organització i Adaptabilitat.

CUINETES CLUB: Amb monitors/es del projecte Cuientes Club

Cuinetes Club, és un projecte creat per un equip de dietistes- nutricionistes amb l’objectiu principal que els infants s’alimentin més bé. Utilitzem la cuina com a eina didàctica, perquè mitjançant el joc i la diversió, volem que els infants adoptin bons hàbits alimentaris i adquireixin valors envers l’alimentació saludable que s’arrelin des de petits de manera natural i espontània.

Creiem que cal facilitar eines als infants i a les seves famílies perquè menjar bé sigui un plaer i perquè vegin possibilitats a aquests aliments que es solen rebutjar especialment en etapes infantils: les verdures, les fruites, el peix o les llegums.

A més a més, aprofitem les sessions per a realitzar un aprenentatge transversal on tot hi té cabuda: les matemàtiques amb la mesura de pesos i volums, les ciències socials quan es parla de l’origen d’alguns ingredients o receptes de la diversitat social i cultural de l’alimentació, les ciències naturals amb el coneixement dels diferents aliments que utilitzem i les seves propietats nutricionals, el desenvolupament dels sentits (gust, olfacte i tacte), la psicomotricitat fina amb la manipulació dels ingredients, el reforç dels hàbits higiènics quan es manipulen els aliments, la consciència del reciclatge , la llengua amb l’aprenentatge de vocabulari referent als ingredients, utensilis o processos…

De la mateixa manera, també transmetem valors entorn l’alimentació i que per nosaltres són essencials per la vida: treball en equip, creació individual i col·lectiva, autoestima i confiança en un mateix.

LUDOTECA DE LES EMOCIONS: Amb la Maika Sebastià del Centre Qmprèn

Els nens/es es mouen sobretot per emocions i sentiments, i moltes vegades hi ha una carència en l’aspecte emocional. Els aspectes emocionals juguen un paper essencial a la vida i constitueixen les bases pel desenvolupament dels infants.

L’educació emocional afavoreix el creixement integral dels nens i nenes, ajuda a ser pacients, participatius, empàtics, aprendre a reconèixer i regular les seves pròpies emocions.

En aquest extraescolar pretenem desenvolupar: les emocions negatives, les emocions positives i les emocions ambigües treballant la relaxació, l’expressió corporal (teatre, mímica, ball), creativitat, exercicis de ioga…. La programació variarà depenent de l’estat i les necessitats del grup en concret i de cada moment.

ACTIVITATS A EDUCACIÓ PRIMÀRIA

UNA AVENTURA DE CONTE: Amb la Caro Von Arend.

T’APUNTES A L’AVENTURA?  Animem als infants de cicle inicial i cicle mitjà a formar part d‘aquesta aventura. La intenció és compartir lectures, conèixer escriptors d’aquí i d’arreu, fomentar l’esperit crític dels participants i reforçar el conte com a eina per expressar emocions, imaginar, aprendre, descobrir…  Tot això en un ambient amical i distès, on tots tinguem en comú l’amor per la lectura i les ganes de passar–nos–ho bé llegint i parlant de llibres.

La Caro Von Arend és rondallaire i dinamitzadora de plans de lectura en diferents centres educatius. Apassionada pels contes, els infants i defensora de l‘enorme potencial dels contes i com descobrir–los utilitzant la lectura, la música, la poesia, el joc, la paraula i el silenci.

ARTS PLÀSTIQUES : Clara Bosch.

En el taller de manualitats, fem petits objectes d’artesania amb materials diversos. Aprenem a modelar, amassar, retallar, enganxar, barrejar colors, pintar, decorar, teixir…Tots els treballs estan enfocats a fomentar la creativitat de cadascú, per això els resultats són diversos i molt personals.  Aquesta modalitat la practiquen nens/es de CI i CM.

LUDOTECA DE LES EMOCIONS: Amb la Maika Sebastià del Centre Qmprèn

Els nens/es es mouen sobretot per emocions i sentiments, i moltes vegades hi ha una carència en l’aspecte emocional. Els aspectes emocionals juguen un paper essencial a la vida i constitueixen les bases pel desenvolupament dels infants.

L’educació emocional afavoreix el creixement integral dels nens i nenes, ajuda a ser pacients, participatius, empàtics, aprendre a reconèixer i regular les seves pròpies emocions.

En aquest extraescolar pretenem desenvolupar: les emocions negatives, les emocions positives i les emocions ambigües treballant la relaxació, l’expressió corporal (teatre, mímica, ball), creativitat, exercicis de ioga…. La programació variarà depenent de l’estat i les necessitats del grup en concret i de cada moment.

NATACIÓ: Monitors de l’EAS.

Cursets destinats a nens i nenes de 1r a 4art. Es treballen en diferents grups reduïts segons edats i nivells. El primer dia del curset es fa una prova de nivell a cada alumne per tal de determinar el grup més adequat per a cadascú. Els nivells van des de la iniciació o adaptació al medi fins a l’aprenentatge i perfeccionament dels diferents estils.   En cada grup hi han uns objectius marcats diversos: control de l’apnea, flotació, propulsió de peus, tècniques d’estils, entre d’altres.

Hi haurà monitores responsables d’aplegar la mainada, a l’edifici de primària, per desplaçar-se a peu des de l’escola fins a la piscina. Una vegada al recinte, la durada de cada sessió serà de 45 minuts. La recollida es farà a la porta de l’entrada de la piscina a les 18h. Pels de primària, cal facilitar l’autorització en cas de que el nen/a pugui marxar sol de la extraescolar ( la trobareu a mediateca).D’altra banda, us comuniquem que la piscina no permet l’accés dels familiars dins el recinte, mentre es desenvolupa l’activitat.

GIMNÀSTICA: Monitors del Club Gimnàstic Vic.

A l’activitat de Gimnàstica i Psicomotricitat fem activitats per millorar la flexibilitat, l’equilibri i la coordinació mitjançant acrobàcies i estiraments com verticals, tombarelles, rodes laterals, equilibris sobre els bancs, abdominals a les espatlleres, salts al minitramp i als matalassos. Són exercicis individuals que realitzem de forma conjunta perquè s’ajudin els uns als altres segons les capacitats de cadascú.

ORDINOGRAFIA: Dolors Calm del Centre de formació La Pauta.

Curs on s’aprèn la tècnica mecanogràfica del maneig del teclat en entorns digitals i que permet teclejar a gran velocitat. L’objectiu és escriure col·locant bé els dits i sense mirar el teclat estalviant temps en la còpia de textos, treballs de l’escola, etc. Les classes tenen lloc a l’aula d’informàtica.

DANSA: Cristina Piferrer de l’Escola de dansa Thais.

La dansa clàssica és un tipus de dansa molt disciplinada on es treballen un conjunt de moviments molt tècnics i pautats amb l’ajuda d’unes músiques molt concretes. En aquesta activitat però, combinarem la disciplina d’aquesta dansa amb diferents exercicis en forma de jocs, per tal de treballar el ritme, l’expressió corporal i la plasticitat d’aquesta dansa.

Així doncs, hi haurà una part d’escalfament i preparació del cos on es treballa bàsicament la flexibilitat per tal d’evitar que l’alumne es pugui fer mal. A banda, d’una segona part més tècnica, en la que es realitzen exercicis molt determinats per treballar la col·locació del cos, braços, cames, salts, girs…; i al final de la classe es treballarà la improvització de l’alumne, així com algun joc per potenciar el ritme i l’oïda.

La dansa més clàssica es combinarà el ball tipus jazz amb música més moderna i actual.

ACABEM TASQUES: Pilar Clam Font del centre d’estudis PAUTA

L’activitat és  un servei de suport a les famílies per ajudar als nens i nenes a l’hora de fer les tasques de l’escola , preparar un tema o estudiar amb l’ajuda d’una mestra.

S’ofereix la possibilitat de que els nens/es de 3r a 6è que ja facin alguna activitat extraescolar utilitzin el servei de forma esporàdica. Presentant la butlleta d’autorització els nens /es podran quedar-se al migdia i utilitzar el servei per 3€/sessió.

PHI-NTASTIC: Anna Fuster.

El PHI-NTASTIC és un mètode innovador d’aprenentatge de les matemàtiques. L’objectiu és fer estimar les matemàtiques aprenent-les d’una manera divertida. A partir d’uns personantges fantàstics i un taulell de joc, es van resolent petites fitxes amb les operacions bàsiques matemàtiques (sumes, restes, multiplicacions, divisions, problemes…), i també jocs d’enginy per despertar la curiositat dels alumnes, i ajudar-los a desenvolupar el pensament matemàtic.
És un mètode de treball individual, molt dinàmic, que estimula el nen o nena en la superació personal. És útil tant per resoldre dificultats i agafar seguretat, com per fomentar i potenciar les capacitats matemàtiques.

CREACIÓ DE VIDEOJOCS: Monitor de l’empresa Enginy.

El taller d’informàtica creativa i videojocs que oferim està destinat a alumnes de 4t a 6è de primària amb l’objectiu que s’endinsin al món de la programació de manera senzilla i divertida creant diferents projectes interactius i videojocs. Els alumnes utilitzaran el software “Scratch”, un programa que potencia al màxim la creativitat i el joc mentre aprenen les bases de programació i computació cada vegada més presents al món que ens envolta. A més, el desenvolupament de projectes tan individuals com en grup incidirà en l’autoparenentatge, el treball en equip i la resolució de reptes per tal d’arribar a l’objectiu final. Podeu consultar més informació sobre el taller a www.enginy.cat

EL CIRC I LES ARTS: Monitors de l’empresa Alquimia

Alquimia és un projecte que neix el 2012 per facilitar, a les persones i infants, eines que els permetin ser cada dia més feliços en el seu dia a dia. Molts dels tallers o cursos que realitzem van enfocats al creixement interior, com també a les arts en general; concretament a les escoles proposem: art plàstica treballant les emocions, art escènica i corporal: com circ ( malabars, hula hops, clown, diàbolo, trapezi i teles), acrobàcia, acro-ioga, teatre, ioga, danses, diferents jocs i moltes sorpreses més.

TEATRE: Montse Vilà de Teatreart

A l’escola de primària Les pinediques, el teatre té un pes important. Es fan els Pastorets, la Castanyada, St. Jordi….. Des de la franja d’extraescolars, volem oferir tant un espai on els alumnes que els agradi el teatre puguin ampliar els seus coneixements, com una continuïtat pels alumnes que venen de parvulari i ja han estat fent teatre a P3, P4 i P5. Es vol apropar els alumnes participants al món de les arts escèniques i fomentar la seva imaginació i creativitat per tal d’afavorir el desenvolupament de les habilitats personals.

ANGLÈS:

Amb l’Anna Sala de Britannia. L’objectiu d’aquest curs és donar un bon reforç i ampliació dels coneixements de la llengua anglesa i la seva cultura aprofitant tot tipus d’esdeveniments i festivitats de països angloparlants. En ser classes de 45 min setmanals, es dóna molta èmfasi i prioritat a l’expressió i comprensió orals.

ESCACS: 

Els escacs són un dels jocs més populars del món, són un joc d’estratègia i tàctica practica per milions de persones en torneigs (d’aficionats i professionals), clubs, escoles, a través d’internet i de manera informal.

Els infants podran descobrir i aprendre aquest joc des de la base i millorar-ne la seva pràctica si ja el coneixen. Entre els múltiples beneficis que es poden obtenir de la pràctica dels escacs destaquem que permet: treballar la presa de decisions, la previsió de les conseqüències abans de fer els actes, la codificació i l’abstracció(anotació de les jugades, lectura de partides i textos, etc.) Desperta la imaginació, afavoreix la capacitat de concentració, reforça les actituds de silenci, tranquil·litat, quietud, així com les actituds personals de respecte davant el company/a i material necessari per al joc.

 

Associació de Mares i Pares d'Alumnes de l'escola Les Pinediques