Descripció Extraescolars

El dia 3 de setembre, farem xerrada informativa sobre les activitats amb les persones encarregades de portar-les a terme.

 NATACIÓ. EAS, Espai d’Aigua i Salut.

Es treballa en diferents grups reduïts segons el nivell. El primer dia del curs es fa una prova a cada alumne per determinar el grup més adequat per cadascú. Els nivells van des de la iniciació o adaptació al medi fins a l’aprenentatge de la natació.

Hi ha monitors responsables d’aplegar la mainada, tant a l’edifici d’educació infantil com de primària, per desplaçar-se a peu des de la escola fins a la piscina. Una vegada al recinte, la durada de cada sessió serà de 45 minuts. La recollida es farà a la porta de la piscina a les 18h.

 DANSA. A càrrec de Cristina Piferrer, de l’Escola de Dansa Thais.

Sessions de 60 minuts.

Combinarem el ball des de diferents modalitats (hip hop, mix style, jazz, contemporani, dansa clàssica i dance hale), amb exercicis en forma de jocs, per tal de treballar el ritme, la expressió corporal i la plasticitat de la dansa. S’adaptarà el treball i l’estil segons els interessos del grup i buscant aquell amb el que es trobin més a gust.

Així doncs, haurà una part d’escalfament i preparació del cos on es treballa bàsicament la flexibilitat per evitar que l’alumne es pugui fer mal. Llavors, en una segona part més tècnica, es realitzen exercicis molt determinats per treballar la col·locació del cos, braços, cames, salts, girs…; i al final de la classe es treballa la improvització, així com algun joc per potenciar el ritme i l’oïda.

ANGLÈS a INFANTIL. A càrrec de Irene Bares, de l’acadèmia Mellow Yellow.

Classes de 60 minuts.

A través de cançons, contes, vocabulari i altres històries, el nens i nenes aprenen que hi ha nens al món que parlen anglès. Aprenen a anomenar els animals, els colors, números, objectes de la escola, el menjar, parts del cos i tot allò que els mateixos infants vulguin aprendre.

ANGLÈS a PRIMÀRIA. A càrrec d’Anna Sala, de l’acadèmia Britannia.

Classes de 45 minuts.

L’objectiu d’aquest curs és donar un bon reforç i ampliació dels coneixements de la llengua anglesa i la seva cultura aprofitant tot tipus d’esdeveniments i festivitats de països angloparlants, sobretot Regne Unit i Estats Units, al llarg del curs.

Donarem molta èmfasi i prioritat a l’expressió i comprensió orals, creiem que així serà molt més amè i interessant pels alumnes que ja tindran la oportunitat de millorar per fer “projects” sobre els temes treballats a l’aula al llarg del curs, com per exemple Harvest, Halloween, Guy Fawkes, Thanksgiving, Christmas, St Valentine’s, Shrove Tuesday, Easter, May Day, etc.

Cap a final de curs farem un Passport i una ruta pel Regne Unit (projecte a l’aula).

MINI GYM i GIMNÀSTICA. A càrrec de Esther, monitora del Club Gimnàstic Vic.

Sessions de 60 minuts.

Activitat d’iniciació a la gimnàstica artística per a nens i nenes on es treballen les diferents capacitats motrius que engloba aquesta disciplina esportiva (coordinació, agilitat, equilibri, força, flexibilitat, concepció corporal), a partir de la base dels diferents elements gimnàstics, artístics i acrobàtics com la tombarella, equilibris invertits, etc.

Farem exercicis individuals que es realitzen de forma conjunta perquè s’ajudin els uns als altres segons les capacitats de cadascú.

PHI-NTASTIC. A càrrec de Anna Fuster de l’Escola de Ciències de Vic.

Sessions de 45 minuts.

El Phi-ntastic és un mètode innovador d’aprenentatge de les matemàtiques. L’objectiu és fer estimar les matemàtiques aprenent-les d’una manera divertida. A partir d’uns personatges fantàstics i un taulell de joc, es van resolent petites fitxes amb les operacions bàsiques matemàtiques (sumes, restes, multiplicacions, divisions, problemes…), i també jocs d’enginy per despertar la curiositat dels alumnes, i ajudar-los a desenvolupar el pensament matemàtic.

És un mètode de treball individual, molt dinàmic, que estimula el nen o nena en la superació personal. És útil tant per resoldre dificultats i agafar seguretat, com per fomentar i potenciar les capacitats matemàtiques.

ACABEM TASQUES. A càrrec de Pilar Calm, del Centre de formació La Pauta.

Sessions de 45 minuts.

L’activitat és un suport a les famílies per ajudar als nens i nenes a l’hora de fer les tasques de la escola, preparar un tema o estudiar amb l’ajuda d’una mestra.

S’ofereix la possibilitat que els nens/es de 3r a 6è que ja facin alguna activitat extraescolar utilitzin el servei de forma esporàdica. Presentant la butlleta d’autorització els nens/es podran quedar-se al migdia i utilitzar el servei per 3€/sessió.

ORDINOGRAFIA. A càrrec de Dolors Calm, del Centre de formació La Pauta.

Sessions de 45 minuts.

Curs on s’aprèn la tècnica mecanogràfica del maneig del teclat en entorns digitals i que permet teclejar a gran velocitat. L’objectiu és escriure col·locant bé els dits i sense mirar el teclat estalviant temps en la còpia de textos, treballs de l’escola, etc. Les classes tenen lloc a l’aula d’informàtica.

ESCACS. A càrrec de Santi Simon d’Escacs Osona.

Sessions de 45 minuts.

Els infants podran descobrir i aprendre aquest joc des de la base i millorar-ne la seva pràctica si ja el coneixen. Entre els múltiples beneficis que es poden obtenir de la pràctica dels escacs destaquem que permet: treballar la presa de decisions, la previsió de les conseqüències abans de fer els actes, la codificació i l’abstracció (anotació de les jugades, lectura de partides i textos…).

Desperta la imaginació, afavoreix la capacitat de concentració, reforça les actituds de silenci, tranquil·litat, quietud, així com les actituds personals de respecte davant el company/a i material necessari per al joc.

TRAIL. A càrrec de Roger Tuneu.

Sessions de 90 minuts.

Un nou concepte de Trail Running. El Trail o cursa de muntanya és el mitjà que utilitzem per treballar tot un seguit d’objectius paral·lels que estimulin, enriqueixin i ajudin al creixement i desenvolupament personal de tots els nens i nenes.

No només correm, també ens orientem, descobrim el medi, treballem en equip i molt més!

SOM EXTRAESCOLAR IMPLEMENTS. A càrrec monitors del Consell Esportiu d’Osona.

Sessions de 90 minuts.

Som Extraescolar és una activitat multiesportiva que suma al projecte esportiu un projecte educatiu que treballa competències com la responsabilitat, la relació interpersonal, la gestió de les emocions i l’organització i adaptabilitat.

La finalitat és fomentar la pràctica de l’esport, aprendre jugant, desenvolupar habilitats motrius bàsiques i específiques i iniciar-se en la pràctica de diferents esports. Aquesta activitat els ensenyarà tota la varietat esportiva, així com les normes bàsiques dels diferents esports.

Som Extraescolar Implements inclou: tennis, bàdminton, tennis taula, esgrima, beisbol, hoquei, lacrosse i pàdel.

TALLER DE ROBÒTICA LEGO. A càrrec d’Albert Parés (enginyer mecànic de l’empresa Enginy Tecnologia Educativa) i Ignasi Garcia (mestre d’educació infantil).

Sessions de 90 minuts.

La extraescolar té l’objectiu d’introduir de manera divertida als nens i nenes al món de la robòtica i la programació, mitjançant el joc i de forma molt intuïtiva.

Les eines utilitzades al taller seran els kits de robòtica Lego WeDo, un recurs cada cop més present a les aules que permeten als alumnes fer els seus propis robots i automatismes combinant la simplicitat del joc LEGO amb una programació molt amena i accessible.

Es segueixen unes guies per crear els primers robots fins que puguin treballar-hi de manera autònoma, i llavors es plantegen diferents reptes que permetin a cada nen/a o grup fer la seva pròpia creació en funció de les seves habilitats i motivacions.

TALLER D’EDISON: EXPERIMENTACIÓ TECNOLÒGICA, ROBÒTICA I IMPRESSIÓ 3D. A càrrec d’Albert Parés, enginyer mecànic de l’empresa Enginy Tecnologia Educativa.

Sessions de 90 minuts.

La extraescolar té l’objectiu d’endinsar els nens i nenes al món de la creació i la inventiva en l’àmbit tecnològic, de manera que, de forma divertida i aplicada, l’alumne treballi diferents conceptes relacionats amb les ciències, l’enginyeria i les matemàtiques.

El taller és multidisciplinari, de manera que al llarg de l’any, els nens i nenes utilitzaran tant de manera aïllada com connectada recursos vinculats a les manualitats (cartrons, fustes, materials reciclats…), elements de robòtica (mitjançant el kit BQ ZumKit Junior) que aportaran moviment i interacció a les creacions, i el disseny i impressió de peces en 3D.

S’introdueix als alumnes a cada un dels recursos de manera que els puguin utilitzar de manera autònoma sense necessitat de guies. A partir d’aquí es plantegen diferents reptes que, partint d’una mateixa idea, permeten a cada nen/a o grup fer la seva pròpia creació en funció de les seves habilitats i motivacions.

Associació de Mares i Pares d'Alumnes de l'escola Les Pinediques